طريقة عمل انواع التورتات
بالصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
طريقة عمل
التورتات
لعمل اى
سبونج كيك لعمل اى نوع من انواع
التورتات
7 بيضات افصلى صفارهم
عن بياضهم
بميزان
المطبخ اوزنى البيض اولا
وبنفس
ميزان البيض اوزنى سكر
بودرة
وبنفس ميزان البيض اوزنى دقيق
منخول بدون اضافة اى باكنج
باودر او اى
خمائر
فانيلا....
ده اساس اى تورته
سبونجى او
معمولة من كيك اسبونج الا فى حالة واحده انها تكون شوكولاته
....
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الطريقه
الاساسيه لعمل اسبونج كيك لاى تورته
:
اخفقى اولا بمضرب كهربائى
الصفار جيد جدا
+فانيلا
اضيفىى له السكر البودر واستمرى فى
الخفق لحد ما يتحول الى
كريمة بيضه تماما .....
ضيفى الدقيق
ببطىء شديد جدا ولا تستعملى
المضرب بمعلقة خشب كبيرة او كاوتشوك قلبى الدقيق
معلقة معقله باتجاه الساعه ببطىء
شديد جدا
عشان ما نسمحش للهوا اللى دخل
بالخروج تانى
...
العملية دى يا
تكون سبب نجاح الكيكه او
فشلها خلوا بالكم
فى النهاية اخفقى
البياض لوحده لحد ما يتحول
لمارينج (يبقى زى القطن الهش)
ضيفيه على
الخليط السابق بهدوء
شديد وتقليب بالمعلقه
لحد ما تصبح عندك عجينه هشه جدا
....
فى القالب او فى صنيه امسحى قاع الصنيه او القالب بطحينة
امسحيها من كل اتجاه (دى احد اسرار مصرية )
ماتخافوش الطحينة
بتمنع
عملية التصاق الكيك تماما وكمان لا لها ريحة ولا بتاثر على الطعم جربوا
الفكرة دى
....
ادخليها الفرن ويكون ساخن ...هدى الحرارة قليلا
وضعى
الكيكه
وبعد ربع ساعة هدى الفرن مرة اخرى .....
ولا
تفتحى
الفرن نهائى ....من زجاج الفرن الحرارى راقبى الكيكه بتاخد حوالى نص ساعة
سوا
....
اطفى الفرن واتركيها عشر دقائق يعنى بلاش تخرج على طول
من
الفرن بتاخد برد وتهبط بسرعه ....
اخرجيها من الفرن واتركيها
تبرد
تماما....وياريت تكون قبلها بيوم عشان تنشف كويس وتبرد تماما
....
قشريها واقسميها على حسب رغبتك اما لنصفين او ثلاثة على
حسب
التورته بتاعتك ......
وابدئى عمل التورته
..
ده
اساس لاى توته عادية باى نوع من التزين تبقى تورته
فظيعه
لا تنسونى
فى دعائكم بعد نجاحها
ناخد على
سبيل المثال التورته السهلة
دى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
تزيين
سهل جدا بالكريمه والكريز او اعمليها بالفراوله واحشيها بنفس الحشو كريمه
وفراوله
...وممكن تعملى سيرب او صوص من الفراوله تسقى بيه الكيك
..
وبالف
هنا
طيب فى ناس ماعندهاش شكل قالب
القلب او حلقات تعمل بيها الكيكه
على شكل ...
لازم تروح تشتريها
يعنى؟؟؟
لا مش مهم
ابدا ..فى طريقة سهلة جدا ممكن تعملى بيها اى
شكل
ومش لازم الاشكال والقوالب
لو ماعندكيش...
القلب
ممكن تعملى اتنين كيكه ...واحده على شكل
مستطيل والتانيه على شكل
دايره
اقطعى الدايره نصين وكملى المستطيل
من الجانبين تطلع لك
تورته على شكل قلب بالظبط ...........
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
فى
قوالب جميلة جدا بتدى اشكال روعة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نعمل
بيها بوكيه ورد تورته شكلها بيقى خطير بعد التزيين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
--------------------------------------------------------------------------------
هنا
طريقة عمل كيك الشوكولاته عشان نعمل بيها اى تورته شوكولاته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
6
بيضات
50 جرام سكر خشن
75 جرام سكر
بودرة
150 جرام شوكولاتة خام
150 جرام
زبده
150 جرام دقيق
)25 جرام كورن
فلاور
فانيليا
للحشو
½ ليتر كريمة
لبانى
100 جرام سكر بودرة
لتجميل
وتزين الوجه
200
جرام شوكولاته خام
100 جرام
زبده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
مهم
جدا عملية فصل الصفار عن البياض فى عمل التورتات
نخفق الصفار من
75
جرام بس من السكر البودرة
الخطو التانيه على حمام مائى دوبى
150
جرام من الشكولاته الخام وسيبيها لما تبرد تماما وبعدين ضيفيها للفصار
ببطىء شديد
ولا تنسى عدم استخدام المضرب كله بالمعلقه الخشب او
الكاوتشوك
ناخد
ال150 جرام ذبدة وغالبا بيتكون باكو
كامل
نخفقه كويس بالمضرب لحد ما تصبح
شبه الكريمه
تماما
وبعدين نضيفه للخليط السابق
يعنى اصبح
عندنا
الصفار مع السكر والشوكولاته وبعدين الزبده المخفوقه
وفى
النهاية نخفق البياض لوحده مع اضافة 50 جرام من السكر الخشن خفق جيد جدا
بالمضرب
الكهربائى
ونضيفه على الخليط بخفه وببطىء شديد جدا
وبرضه التقليب
بالملعقه الخشب او الكاوتشوك
وفى النهاية نخلط
الكورن فلاور او
النشا على الدجقيق ونضيفه ببطىء مععلقه معلقه للخليط السابق
وبالتقليب البطىء
..
كده اصبحت العجينة جاهزة للفرن فى القالب
او الصنيه بقى عندنا
كيكه التورته جاهزة
للفرن...
احشيها بالكريمه
اللبانى المخفوقه بالسكر(تديكى كريم شانتى
رائع)
وزينيها بالشوكولا
بالزبده
بالمناسبه العجينة دى ممكن
تعملى بيها
جاتوه
وهى معروفه
باسم
ساشير.....
بالصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
طريقة عمل
التورتات
لعمل اى
سبونج كيك لعمل اى نوع من انواع
التورتات
7 بيضات افصلى صفارهم
عن بياضهم
بميزان
المطبخ اوزنى البيض اولا
وبنفس
ميزان البيض اوزنى سكر
بودرة
وبنفس ميزان البيض اوزنى دقيق
منخول بدون اضافة اى باكنج
باودر او اى
خمائر
فانيلا....
ده اساس اى تورته
سبونجى او
معمولة من كيك اسبونج الا فى حالة واحده انها تكون شوكولاته
....
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الطريقه
الاساسيه لعمل اسبونج كيك لاى تورته
:
اخفقى اولا بمضرب كهربائى
الصفار جيد جدا
+فانيلا
اضيفىى له السكر البودر واستمرى فى
الخفق لحد ما يتحول الى
كريمة بيضه تماما .....
ضيفى الدقيق
ببطىء شديد جدا ولا تستعملى
المضرب بمعلقة خشب كبيرة او كاوتشوك قلبى الدقيق
معلقة معقله باتجاه الساعه ببطىء
شديد جدا
عشان ما نسمحش للهوا اللى دخل
بالخروج تانى
...
العملية دى يا
تكون سبب نجاح الكيكه او
فشلها خلوا بالكم
فى النهاية اخفقى
البياض لوحده لحد ما يتحول
لمارينج (يبقى زى القطن الهش)
ضيفيه على
الخليط السابق بهدوء
شديد وتقليب بالمعلقه
لحد ما تصبح عندك عجينه هشه جدا
....
فى القالب او فى صنيه امسحى قاع الصنيه او القالب بطحينة
امسحيها من كل اتجاه (دى احد اسرار مصرية )
ماتخافوش الطحينة
بتمنع
عملية التصاق الكيك تماما وكمان لا لها ريحة ولا بتاثر على الطعم جربوا
الفكرة دى
....
ادخليها الفرن ويكون ساخن ...هدى الحرارة قليلا
وضعى
الكيكه
وبعد ربع ساعة هدى الفرن مرة اخرى .....
ولا
تفتحى
الفرن نهائى ....من زجاج الفرن الحرارى راقبى الكيكه بتاخد حوالى نص ساعة
سوا
....
اطفى الفرن واتركيها عشر دقائق يعنى بلاش تخرج على طول
من
الفرن بتاخد برد وتهبط بسرعه ....
اخرجيها من الفرن واتركيها
تبرد
تماما....وياريت تكون قبلها بيوم عشان تنشف كويس وتبرد تماما
....
قشريها واقسميها على حسب رغبتك اما لنصفين او ثلاثة على
حسب
التورته بتاعتك ......
وابدئى عمل التورته
..
ده
اساس لاى توته عادية باى نوع من التزين تبقى تورته
فظيعه
لا تنسونى
فى دعائكم بعد نجاحها
ناخد على
سبيل المثال التورته السهلة
دى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
تزيين
سهل جدا بالكريمه والكريز او اعمليها بالفراوله واحشيها بنفس الحشو كريمه
وفراوله
...وممكن تعملى سيرب او صوص من الفراوله تسقى بيه الكيك
..
وبالف
هنا
طيب فى ناس ماعندهاش شكل قالب
القلب او حلقات تعمل بيها الكيكه
على شكل ...
لازم تروح تشتريها
يعنى؟؟؟
لا مش مهم
ابدا ..فى طريقة سهلة جدا ممكن تعملى بيها اى
شكل
ومش لازم الاشكال والقوالب
لو ماعندكيش...
القلب
ممكن تعملى اتنين كيكه ...واحده على شكل
مستطيل والتانيه على شكل
دايره
اقطعى الدايره نصين وكملى المستطيل
من الجانبين تطلع لك
تورته على شكل قلب بالظبط ...........
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
فى
قوالب جميلة جدا بتدى اشكال روعة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نعمل
بيها بوكيه ورد تورته شكلها بيقى خطير بعد التزيين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
--------------------------------------------------------------------------------
هنا
طريقة عمل كيك الشوكولاته عشان نعمل بيها اى تورته شوكولاته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
6
بيضات
50 جرام سكر خشن
75 جرام سكر
بودرة
150 جرام شوكولاتة خام
150 جرام
زبده
150 جرام دقيق
)25 جرام كورن
فلاور
فانيليا
للحشو
½ ليتر كريمة
لبانى
100 جرام سكر بودرة
لتجميل
وتزين الوجه
200
جرام شوكولاته خام
100 جرام
زبده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
مهم
جدا عملية فصل الصفار عن البياض فى عمل التورتات
نخفق الصفار من
75
جرام بس من السكر البودرة
الخطو التانيه على حمام مائى دوبى
150
جرام من الشكولاته الخام وسيبيها لما تبرد تماما وبعدين ضيفيها للفصار
ببطىء شديد
ولا تنسى عدم استخدام المضرب كله بالمعلقه الخشب او
الكاوتشوك
ناخد
ال150 جرام ذبدة وغالبا بيتكون باكو
كامل
نخفقه كويس بالمضرب لحد ما تصبح
شبه الكريمه
تماما
وبعدين نضيفه للخليط السابق
يعنى اصبح
عندنا
الصفار مع السكر والشوكولاته وبعدين الزبده المخفوقه
وفى
النهاية نخفق البياض لوحده مع اضافة 50 جرام من السكر الخشن خفق جيد جدا
بالمضرب
الكهربائى
ونضيفه على الخليط بخفه وببطىء شديد جدا
وبرضه التقليب
بالملعقه الخشب او الكاوتشوك
وفى النهاية نخلط
الكورن فلاور او
النشا على الدجقيق ونضيفه ببطىء مععلقه معلقه للخليط السابق
وبالتقليب البطىء
..
كده اصبحت العجينة جاهزة للفرن فى القالب
او الصنيه بقى عندنا
كيكه التورته جاهزة
للفرن...
احشيها بالكريمه
اللبانى المخفوقه بالسكر(تديكى كريم شانتى
رائع)
وزينيها بالشوكولا
بالزبده
بالمناسبه العجينة دى ممكن
تعملى بيها
جاتوه
وهى معروفه
باسم
ساشير.....
الأحد أكتوبر 26, 2014 9:38 pm من طرف ندى العمر
» قاموس ( انجليزي - انجليزي )
الخميس يونيو 05, 2014 7:37 pm من طرف hoda
» وراء كل عظيم امرأة ,, فهل يعترف بها؟ (بين فولتيير وبيير )
الخميس مايو 22, 2014 1:17 am من طرف مواطن
» يامن بمقلتيك الحياه
الخميس مايو 08, 2014 1:38 am من طرف eyna
» البراونى
الأحد مايو 04, 2014 3:22 pm من طرف eyna
» عجينة القطايف فى البيت
الأحد مايو 04, 2014 3:19 pm من طرف eyna
» الدونتس ..
الأحد مايو 04, 2014 3:18 pm من طرف eyna
» كريمة الزبدة
الأحد مايو 04, 2014 3:15 pm من طرف eyna
» الكيكه الاسفنجية
الأحد مايو 04, 2014 3:12 pm من طرف eyna
» الاكلير
الأحد مايو 04, 2014 3:10 pm من طرف eyna
» بيتزا بالفراخ
الأحد مايو 04, 2014 3:07 pm من طرف eyna
» غريبة وبتىفور وشاتوة وباتون ساليه وكل دة بكيلو دقيق
الأحد مايو 04, 2014 3:03 pm من طرف eyna
» حلآ : ميني كوكانت ,,
الأحد مايو 04, 2014 2:58 pm من طرف eyna
» تشيز كيك بارد
الأحد مايو 04, 2014 2:56 pm من طرف eyna
» براونى بالأيس كريم
السبت أبريل 26, 2014 11:53 pm من طرف eyna
» فطائر محشيه حسب الرغبه
الأحد أبريل 20, 2014 12:52 am من طرف eyna
» من سفرتنا اليكم متجدد ... غداء
السبت أبريل 19, 2014 11:39 pm من طرف eyna
» الكيكة الاسفنجية -----بطريقة مدام آمال جلال
السبت أبريل 19, 2014 11:16 pm من طرف eyna
» بسكوت بطريقه الكوكيز بس اختراع
السبت أبريل 19, 2014 10:56 pm من طرف eyna
» اخسر 5 كيلو من شحوم الكرش في اسبوع
السبت أبريل 19, 2014 10:54 pm من طرف eyna