رومـانســية الخـــيـال

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
رومـانســية الخـــيـال

رومـانســية الخـــيـال(حياة الرومانسية فى عصر المادة)

دخول

لقد نسيت كلمة السر

المتواجدون الآن ؟

ككل هناك 21 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 21 زائر

لا أحد


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 84 بتاريخ الجمعة أبريل 26, 2013 10:00 pm

المواضيع الأخيرة

» منهح كامل لتعلم الانجليزية مجانا من موبيلك
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالأحد أكتوبر 26, 2014 9:38 pm من طرف ندى العمر

» قاموس ( انجليزي - انجليزي )
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالخميس يونيو 05, 2014 7:37 pm من طرف hoda

» وراء كل عظيم امرأة ,, فهل يعترف بها؟ (بين فولتيير وبيير )
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالخميس مايو 22, 2014 1:17 am من طرف مواطن

» يامن بمقلتيك الحياه
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالخميس مايو 08, 2014 1:38 am من طرف eyna

» البراونى
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:22 pm من طرف eyna

» عجينة القطايف فى البيت
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:19 pm من طرف eyna

» الدونتس ..
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:18 pm من طرف eyna

» كريمة الزبدة
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:15 pm من طرف eyna

» الكيكه الاسفنجية
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:12 pm من طرف eyna

» الاكلير
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:10 pm من طرف eyna

» بيتزا بالفراخ
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:07 pm من طرف eyna

» غريبة وبتىفور وشاتوة وباتون ساليه وكل دة بكيلو دقيق
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:03 pm من طرف eyna

» حلآ : ميني كوكانت ,,
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 2:58 pm من طرف eyna

» تشيز كيك بارد
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 2:56 pm من طرف eyna

» براونى بالأيس كريم
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالسبت أبريل 26, 2014 11:53 pm من طرف eyna

» فطائر محشيه حسب الرغبه
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالأحد أبريل 20, 2014 12:52 am من طرف eyna

» من سفرتنا اليكم متجدد ... غداء
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالسبت أبريل 19, 2014 11:39 pm من طرف eyna

» الكيكة الاسفنجية -----بطريقة مدام آمال جلال
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالسبت أبريل 19, 2014 11:16 pm من طرف eyna

» بسكوت بطريقه الكوكيز بس اختراع
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالسبت أبريل 19, 2014 10:56 pm من طرف eyna

» اخسر 5 كيلو من شحوم الكرش في اسبوع
طريقة عمل انواع التورتات بالصور I_icon_minitimeالسبت أبريل 19, 2014 10:54 pm من طرف eyna


    طريقة عمل انواع التورتات بالصور

    eyna
    eyna
    نائب ادارة الموقع
    نائب ادارة الموقع


    انثى
    الاسد الثور
    عدد الرسائل : 2034
    العمر : 50
    اعلام الدول : طريقة عمل انواع التورتات بالصور 3dflag10
    المزاج ايه اليوم : طريقة عمل انواع التورتات بالصور 110
    المهنة : طريقة عمل انواع التورتات بالصور Accoun10
    الهواية : طريقة عمل انواع التورتات بالصور Unknow11
    رقم العضويه : 22
      : طريقة عمل انواع التورتات بالصور 15781610
    بلدك ايه : EGYPT(CAIRO
    نقاط : 4149
    السٌّمعَة : 23
    تاريخ التسجيل : 24/07/2008

    طريقة عمل انواع التورتات بالصور Empty طريقة عمل انواع التورتات بالصور

    مُساهمة من طرف eyna الثلاثاء مايو 21, 2013 4:39 pm





    طريقة عمل انواع التورتات
    بالصور

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

    طريقة عمل
    التورتات





    لعمل اى
    سبونج كيك لعمل اى نوع من انواع
    التورتات



    7 بيضات افصلى صفارهم
    عن بياضهم



    بميزان
    المطبخ اوزنى البيض اولا



    وبنفس
    ميزان البيض اوزنى سكر
    بودرة



    وبنفس ميزان البيض اوزنى دقيق
    منخول بدون اضافة اى باكنج
    باودر او اى
    خمائر



    فانيلا....



    ده اساس اى تورته
    سبونجى او
    معمولة من كيك اسبونج الا فى حالة واحده انها تكون شوكولاته

    ....



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



    الطريقه
    الاساسيه لعمل اسبونج كيك لاى تورته
    :



    اخفقى اولا بمضرب كهربائى
    الصفار جيد جدا
    +فانيلا



    اضيفىى له السكر البودر واستمرى فى
    الخفق لحد ما يتحول الى
    كريمة بيضه تماما .....



    ضيفى الدقيق
    ببطىء شديد جدا ولا تستعملى
    المضرب بمعلقة خشب كبيرة او كاوتشوك قلبى الدقيق
    معلقة معقله باتجاه الساعه ببطىء
    شديد جدا

    عشان ما نسمحش للهوا اللى دخل
    بالخروج تانى
    ...



    العملية دى يا
    تكون سبب نجاح الكيكه او
    فشلها خلوا بالكم



    فى النهاية اخفقى
    البياض لوحده لحد ما يتحول
    لمارينج (يبقى زى القطن الهش)



    ضيفيه على
    الخليط السابق بهدوء
    شديد وتقليب بالمعلقه

    لحد ما تصبح عندك عجينه هشه جدا

    ....



    فى القالب او فى صنيه امسحى قاع الصنيه او القالب بطحينة

    امسحيها من كل اتجاه (دى احد اسرار مصرية )



    ماتخافوش الطحينة
    بتمنع
    عملية التصاق الكيك تماما وكمان لا لها ريحة ولا بتاثر على الطعم جربوا
    الفكرة دى
    ....



    ادخليها الفرن ويكون ساخن ...هدى الحرارة قليلا
    وضعى
    الكيكه



    وبعد ربع ساعة هدى الفرن مرة اخرى .....

    ولا
    تفتحى
    الفرن نهائى ....من زجاج الفرن الحرارى راقبى الكيكه بتاخد حوالى نص ساعة
    سوا
    ....



    اطفى الفرن واتركيها عشر دقائق يعنى بلاش تخرج على طول
    من
    الفرن بتاخد برد وتهبط بسرعه ....



    اخرجيها من الفرن واتركيها
    تبرد
    تماما....وياريت تكون قبلها بيوم عشان تنشف كويس وتبرد تماما

    ....



    قشريها واقسميها على حسب رغبتك اما لنصفين او ثلاثة على
    حسب
    التورته بتاعتك ......



    وابدئى عمل التورته
    ..



    ده
    اساس لاى توته عادية باى نوع من التزين تبقى تورته
    فظيعه



    لا تنسونى
    فى دعائكم بعد نجاحها



    ناخد على
    سبيل المثال التورته السهلة
    دى



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



    تزيين

    سهل جدا بالكريمه والكريز او اعمليها بالفراوله واحشيها بنفس الحشو كريمه
    وفراوله
    ...وممكن تعملى سيرب او صوص من الفراوله تسقى بيه الكيك
    ..



    وبالف
    هنا



    طيب فى ناس ماعندهاش شكل قالب
    القلب او حلقات تعمل بيها الكيكه
    على شكل ...



    لازم تروح تشتريها
    يعنى؟؟؟



    لا مش مهم
    ابدا ..فى طريقة سهلة جدا ممكن تعملى بيها اى
    شكل

    ومش لازم الاشكال والقوالب
    لو ماعندكيش...



    القلب
    ممكن تعملى اتنين كيكه ...واحده على شكل
    مستطيل والتانيه على شكل
    دايره



    اقطعى الدايره نصين وكملى المستطيل
    من الجانبين تطلع لك
    تورته على شكل قلب بالظبط ...........



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





    فى

    قوالب جميلة جدا بتدى اشكال روعة



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    نعمل

    بيها بوكيه ورد تورته شكلها بيقى خطير بعد التزيين



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]







    --------------------------------------------------------------------------------



    هنا

    طريقة عمل كيك الشوكولاته عشان نعمل بيها اى تورته شوكولاته



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



    6

    بيضات



    50 جرام سكر خشن



    75 جرام سكر

    بودرة



    150 جرام شوكولاتة خام



    150 جرام

    زبده



    150 جرام دقيق



    )25 جرام كورن

    فلاور



    فانيليا





    للحشو



    ½ ليتر كريمة
    لبانى







    100 جرام سكر بودرة



    لتجميل
    وتزين الوجه



    200
    جرام شوكولاته خام



    100 جرام
    زبده





    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





    مهم

    جدا عملية فصل الصفار عن البياض فى عمل التورتات



    نخفق الصفار من
    75
    جرام بس من السكر البودرة



    الخطو التانيه على حمام مائى دوبى
    150
    جرام من الشكولاته الخام وسيبيها لما تبرد تماما وبعدين ضيفيها للفصار
    ببطىء شديد
    ولا تنسى عدم استخدام المضرب كله بالمعلقه الخشب او
    الكاوتشوك



    ناخد
    ال150 جرام ذبدة وغالبا بيتكون باكو
    كامل

    نخفقه كويس بالمضرب لحد ما تصبح
    شبه الكريمه
    تماما



    وبعدين نضيفه للخليط السابق

    يعنى اصبح
    عندنا
    الصفار مع السكر والشوكولاته وبعدين الزبده المخفوقه



    وفى

    النهاية نخفق البياض لوحده مع اضافة 50 جرام من السكر الخشن خفق جيد جدا
    بالمضرب
    الكهربائى



    ونضيفه على الخليط بخفه وببطىء شديد جدا
    وبرضه التقليب
    بالملعقه الخشب او الكاوتشوك



    وفى النهاية نخلط
    الكورن فلاور او
    النشا على الدجقيق ونضيفه ببطىء مععلقه معلقه للخليط السابق
    وبالتقليب البطىء
    ..



    كده اصبحت العجينة جاهزة للفرن فى القالب
    او الصنيه بقى عندنا
    كيكه التورته جاهزة
    للفرن...

    احشيها بالكريمه
    اللبانى المخفوقه بالسكر(تديكى كريم شانتى
    رائع)

    وزينيها بالشوكولا
    بالزبده



    بالمناسبه العجينة دى ممكن
    تعملى بيها
    جاتوه



    وهى معروفه

    باسم



    ساشير.....


      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين مايو 13, 2024 2:12 am