رومـانســية الخـــيـال

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
رومـانســية الخـــيـال

رومـانســية الخـــيـال(حياة الرومانسية فى عصر المادة)

دخول

لقد نسيت كلمة السر

المتواجدون الآن ؟

ككل هناك 20 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 20 زائر

لا أحد


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 170 بتاريخ الجمعة نوفمبر 01, 2024 9:09 pm

المواضيع الأخيرة

» منهح كامل لتعلم الانجليزية مجانا من موبيلك
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالأحد أكتوبر 26, 2014 9:38 pm من طرف ندى العمر

» قاموس ( انجليزي - انجليزي )
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالخميس يونيو 05, 2014 7:37 pm من طرف hoda

» وراء كل عظيم امرأة ,, فهل يعترف بها؟ (بين فولتيير وبيير )
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالخميس مايو 22, 2014 1:17 am من طرف مواطن

» يامن بمقلتيك الحياه
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالخميس مايو 08, 2014 1:38 am من طرف eyna

» البراونى
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:22 pm من طرف eyna

» عجينة القطايف فى البيت
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:19 pm من طرف eyna

» الدونتس ..
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:18 pm من طرف eyna

» كريمة الزبدة
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:15 pm من طرف eyna

» الكيكه الاسفنجية
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:12 pm من طرف eyna

» الاكلير
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:10 pm من طرف eyna

» بيتزا بالفراخ
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:07 pm من طرف eyna

» غريبة وبتىفور وشاتوة وباتون ساليه وكل دة بكيلو دقيق
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 3:03 pm من طرف eyna

» حلآ : ميني كوكانت ,,
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 2:58 pm من طرف eyna

» تشيز كيك بارد
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالأحد مايو 04, 2014 2:56 pm من طرف eyna

» براونى بالأيس كريم
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالسبت أبريل 26, 2014 11:53 pm من طرف eyna

» فطائر محشيه حسب الرغبه
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالأحد أبريل 20, 2014 12:52 am من طرف eyna

» من سفرتنا اليكم متجدد ... غداء
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالسبت أبريل 19, 2014 11:39 pm من طرف eyna

» الكيكة الاسفنجية -----بطريقة مدام آمال جلال
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالسبت أبريل 19, 2014 11:16 pm من طرف eyna

» بسكوت بطريقه الكوكيز بس اختراع
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالسبت أبريل 19, 2014 10:56 pm من طرف eyna

» اخسر 5 كيلو من شحوم الكرش في اسبوع
أحلى كرواسون I_icon_minitimeالسبت أبريل 19, 2014 10:54 pm من طرف eyna


    أحلى كرواسون

    admin
    admin
    الملكة (ادارة الموقع)
    الملكة (ادارة الموقع)


    انثى
    الاسد عدد الرسائل : 2484
    العمل/الترفيه : مبرمجة
    المزاج : الحمد لله
    اعلام الدول : أحلى كرواسون 3dflag10
    المهنة : أحلى كرواسون Progra10
    الهواية : أحلى كرواسون Travel10
    رقم العضويه : 1
      : أحلى كرواسون 15781610
    بلدك ايه : EGYPT(CAIRO
    نقاط : 1950
    السٌّمعَة : 30
    تاريخ التسجيل : 21/06/2008

    ????? أحلى كرواسون

    مُساهمة من طرف admin الجمعة مايو 14, 2010 10:15 pm

    أحلى كرواسون

    سهل ومش مكلف
    وجميييييييييل......

    ........................................ ..........المقادير......................
    260 جرام دقيق ...... حوالي ..2 كوب مش مليانين
    165 جرام زبده . .تقسم 3 أجزاء...25....جم و ...الجزء الباقي نصفين
    70 جم ....و...70 جم
    50 جرام سكر...حوالي ملعقتين ونصف
    نصف قطعة خميره............حوالي 15 أو20 جرام
    لبن 85 مم .............
    بذرة ملح..........
    50مم ماء....تقريبا نصف كوب....

    دقيق حوالي 6 ملاعق للشغل..

    ............................الطريقه............... ..
    1...خميره في ملعقة ميه دافيه وشوية سكر ونتركها تتخمر

    2..نضع السكر+الملح+ 2 ملعقة لبن .......وندوبهم

    3.....ونضع اللبن الباقي + 25جم زبده +50مم ماء على النار لحد ماالزبده تسيح
    ونضع فوقهم ا الخطوه رقم..2..(السكر و الملح الدايبين في اللبن)
    4......نعجن بيهم الدقيق كويس ونضيف الخميره أيضا ونعجنهم كويس
    ونتركها لتتخمر في مكان دافئ.......... ساعه تقريبا
    بعد كده نجيب الحاجه الخشبه اللي هنفرد عليها العجينه
    ونغطيها بورقة زبده ونلزقها
    وبعدين نرش عليها دقيق ونفرد العجينه عليها ونرش عليها شويه دقيق
    ونغطيها ونحطها في الفريزر لمدة ثلث ساعه
    أو في الثلاجه لمدة ساعه......
    وبعد كده نلمها بايدينا ونفردها عادي تاني بالدقيق و بيكون تحتها دقيق
    وبنجيب 70 جم الزبده بتكون بره الثلاجه قبلهابحوالي 20 دقيقه
    أو نصف ساعه المهم انها بتبقي سايحه شكل الكريمه كده
    ونفردها على العجينه بسكينه مثلا ..زي ما تحبي
    ومنجبش الزبده على الحروف....
    وبعد كده نطبقهاونرش عليها شويه دقيق ونغطيها
    ونضعها في الفريزر لمده20 دقيقه أو في الثلاجه لمده ساعه
    ونجيبها من الثلاجه ونفردها ونضع الزبده الباقيه ونطبقها
    ونرش عليها دقيق ونضعها في الثلاجه لمدة ساعه
    أو في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو نصف ساعه
    ونطلعها من الثلاجه ونفردها بالدقيق بردو عادي ونقطعها ونبتدي نشكلها
    حسب الرغبه ونحشيها أما مربه أو عجوه زي ما تحبي ونتركها لترتفع
    وبعدين نجيب صفار بيضه ونضع عليها ملعقة ماء ونقلبهم
    وندهن .. وش الكرواسون بفرشه أو زي ما يعجبك انتي اتصرفي
    ونخبزهم في الفرن لحد ما ياخد اللون اللي انتي عايزاه
    وب
    وبألف هناء وشفاء
    هو سهل جدا انتي بيتهيألك انه صعب لكن اما تيجي تعمليه
    أهم حاجه اجهز المقادير والباقي هتلاقيه سهل جدا
    ومتنسوش تدعولي

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت نوفمبر 16, 2024 12:28 am