ايه رأيكم نوفر ونعمل في البيت
تويكس
و باونتي
والله طعمها جميل جداااااا
وكفاية انها مضمونة
يالا نبدأ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تويكس:
المقادير:
2 كوب دقيق
250 جرام زبدة مثلجة مكعبات
3/4 كوب سكر بودرة(عملت 1/2 كوب بس)
1/4 م ص بيكنج بودر
رشة ملح
1 بيضة
فانيليا
مقادير التوفي:
كوب ونصف سكر ناعم الحبيبات
1 كوب كريمة وممكن قشطة ولكن بالكريمة غنية ولذيذة
1 معلقة زبدة
للتغطية :
شيكولاته خام مذابة مع قليل من الزيت
الطريقة :
1-تحضير السابليه:نضع في الفودبروسيسور
الدقيق وبيكنج بودر وسكر بودرة ورشة ملح ويخلط معا
2- نضيف الزبدة مكعبات ويضرب ثواني
3- نضيف البيضة وفانيليا ونضرب ثواني حتي نحصل علي عجينة تشبه فتات الخبز
4- نضعها في طبق ونغطيه ببلاستيك استريتش ونضعها في الثلاجة 6 ساعات
والافضل لو قبلها بيوم نحضرها
5- نحضر صينية مستطيلة وندهنها ثم نضع ورق زبدة وندهنه ثم نفرد العجينة بسمك معقول ونغزها بالشوكة
6- اهم خطوة نقسم العجينة وهي الصينية 3 اقسام بالعرض و8 بالطول
كما في الصورة
ملحوظة هااااااامة: يجب التعامل مع السابليه برقة وحنية
حتي لا يتكسر
لانه بيكون هش جدا
7- تدخل الفرن علي درجة حرارة 180 لمدة 15 دقيقة ونتابعها لانها لا تأخذ وقت كتير
ثم نتركها تبرد تماما في الصينية
اياكي تلمسيها او تحركيها وهي سخنة هتتكسر
اللهم بلغت اللهم فاشهد
تحضير التوفي:
نضع السكر علي النار حتي يصبح كراميل ذهبي ممكن اضافة معلقة ماء
ثم نهدي النار ونضيف كريمة وزبدة ثم يحرك ببطء حتي لا يفور حتي يمتزج جيدا ويترك دقايق يبرد
ثم نضيفه علي السابليه بعد ما برد
وبحذر شديد نمشي بالسكينة علي التقسيم
ثم ندخلها الثلاجة تتماسك
ثم نخرجها ونحاول ببطء وبرفق
ننزع وحدات البسكويت بالكراميل
ونغمسها في الشيكولاته المذابة
وممكن طريقة اسهل
بعد ما تبرد بالكراميل نضع عليها وهي في الصينية
الشيكولاته المذابة ونتركها تبرد
ثم نقطعها
ولكن هتكون الشيكولاته في الوجه فقط
ولكني انا بغمسها كلها في الشيكولاته قطعة قطعة
ثم نضعها في ورق بليسيه
وتقدم
جربوها هتعجبكم جداااااا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و باونتي
والله طعمها جميل جداااااا
وكفاية انها مضمونة
يالا نبدأ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تويكس:
المقادير:
2 كوب دقيق
250 جرام زبدة مثلجة مكعبات
3/4 كوب سكر بودرة(عملت 1/2 كوب بس)
1/4 م ص بيكنج بودر
رشة ملح
1 بيضة
فانيليا
مقادير التوفي:
كوب ونصف سكر ناعم الحبيبات
1 كوب كريمة وممكن قشطة ولكن بالكريمة غنية ولذيذة
1 معلقة زبدة
للتغطية :
شيكولاته خام مذابة مع قليل من الزيت
الطريقة :
1-تحضير السابليه:نضع في الفودبروسيسور
الدقيق وبيكنج بودر وسكر بودرة ورشة ملح ويخلط معا
2- نضيف الزبدة مكعبات ويضرب ثواني
3- نضيف البيضة وفانيليا ونضرب ثواني حتي نحصل علي عجينة تشبه فتات الخبز
4- نضعها في طبق ونغطيه ببلاستيك استريتش ونضعها في الثلاجة 6 ساعات
والافضل لو قبلها بيوم نحضرها
5- نحضر صينية مستطيلة وندهنها ثم نضع ورق زبدة وندهنه ثم نفرد العجينة بسمك معقول ونغزها بالشوكة
6- اهم خطوة نقسم العجينة وهي الصينية 3 اقسام بالعرض و8 بالطول
كما في الصورة
ملحوظة هااااااامة: يجب التعامل مع السابليه برقة وحنية
حتي لا يتكسر
لانه بيكون هش جدا
7- تدخل الفرن علي درجة حرارة 180 لمدة 15 دقيقة ونتابعها لانها لا تأخذ وقت كتير
ثم نتركها تبرد تماما في الصينية
اياكي تلمسيها او تحركيها وهي سخنة هتتكسر
اللهم بلغت اللهم فاشهد
تحضير التوفي:
نضع السكر علي النار حتي يصبح كراميل ذهبي ممكن اضافة معلقة ماء
ثم نهدي النار ونضيف كريمة وزبدة ثم يحرك ببطء حتي لا يفور حتي يمتزج جيدا ويترك دقايق يبرد
ثم نضيفه علي السابليه بعد ما برد
وبحذر شديد نمشي بالسكينة علي التقسيم
ثم ندخلها الثلاجة تتماسك
ثم نخرجها ونحاول ببطء وبرفق
ننزع وحدات البسكويت بالكراميل
ونغمسها في الشيكولاته المذابة
وممكن طريقة اسهل
بعد ما تبرد بالكراميل نضع عليها وهي في الصينية
الشيكولاته المذابة ونتركها تبرد
ثم نقطعها
ولكن هتكون الشيكولاته في الوجه فقط
ولكني انا بغمسها كلها في الشيكولاته قطعة قطعة
ثم نضعها في ورق بليسيه
وتقدم
جربوها هتعجبكم جداااااا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الأحد أكتوبر 26, 2014 9:38 pm من طرف ندى العمر
» قاموس ( انجليزي - انجليزي )
الخميس يونيو 05, 2014 7:37 pm من طرف hoda
» وراء كل عظيم امرأة ,, فهل يعترف بها؟ (بين فولتيير وبيير )
الخميس مايو 22, 2014 1:17 am من طرف مواطن
» يامن بمقلتيك الحياه
الخميس مايو 08, 2014 1:38 am من طرف eyna
» البراونى
الأحد مايو 04, 2014 3:22 pm من طرف eyna
» عجينة القطايف فى البيت
الأحد مايو 04, 2014 3:19 pm من طرف eyna
» الدونتس ..
الأحد مايو 04, 2014 3:18 pm من طرف eyna
» كريمة الزبدة
الأحد مايو 04, 2014 3:15 pm من طرف eyna
» الكيكه الاسفنجية
الأحد مايو 04, 2014 3:12 pm من طرف eyna
» الاكلير
الأحد مايو 04, 2014 3:10 pm من طرف eyna
» بيتزا بالفراخ
الأحد مايو 04, 2014 3:07 pm من طرف eyna
» غريبة وبتىفور وشاتوة وباتون ساليه وكل دة بكيلو دقيق
الأحد مايو 04, 2014 3:03 pm من طرف eyna
» حلآ : ميني كوكانت ,,
الأحد مايو 04, 2014 2:58 pm من طرف eyna
» تشيز كيك بارد
الأحد مايو 04, 2014 2:56 pm من طرف eyna
» براونى بالأيس كريم
السبت أبريل 26, 2014 11:53 pm من طرف eyna
» فطائر محشيه حسب الرغبه
الأحد أبريل 20, 2014 12:52 am من طرف eyna
» من سفرتنا اليكم متجدد ... غداء
السبت أبريل 19, 2014 11:39 pm من طرف eyna
» الكيكة الاسفنجية -----بطريقة مدام آمال جلال
السبت أبريل 19, 2014 11:16 pm من طرف eyna
» بسكوت بطريقه الكوكيز بس اختراع
السبت أبريل 19, 2014 10:56 pm من طرف eyna
» اخسر 5 كيلو من شحوم الكرش في اسبوع
السبت أبريل 19, 2014 10:54 pm من طرف eyna