طريقة عمل عجينه الطعميه
سهله جداااا تحضرى فول مدشوش ربع كيلو وينقع بالماء ممكن من بالليل لتانى يوم وبعد كده يصفى ونضع عليه حزمه بقدونس وشبت وكرات او بصل اخضر وكسبرة خضراء مع التوابل بقه كسبرة وملح وشطه وتوضع بالكبه على درجه بطيئه وتزود السرعه تدريجيا
ممكن مع الفول نضع عدس وبردوا ينقع فتره لا تقل عن 8 ساعاتوممكن حمص طبيخ وايضا يكون منقوع
وبعد عمل العجينه ناخذ منها جزء ونضع عليه بيضه مع الخفق ويكون الزيت ساخن جدا ونقلى فيها وناخذ بالمعلقه من الخليط وتقلى وبالف هنا
الفول المدمس
نحضر نص كيلو فول ونغسله جيدا ونضع عليه عدس اصفر حوالى كوب الا ربع مع عدد 2 طماطم كبيره ولمونه ونغطيه بالماء حوالى بردوا الثلثتين فوق المقدار السابق وتغلى ولما تصل الى الغليان نبدا بتهدئة النار مع متابعه التقليب وتزويد الماء ان قل بالماء المغلى الى ان نجد الفول نضج وتفتح وبالف هنا
ناخذ منه مقدار ونضع عليه زيت الزتون والملح والكمون ويقلب على النار مع عصير لمونه وبالف هنا
سهله جداااا تحضرى فول مدشوش ربع كيلو وينقع بالماء ممكن من بالليل لتانى يوم وبعد كده يصفى ونضع عليه حزمه بقدونس وشبت وكرات او بصل اخضر وكسبرة خضراء مع التوابل بقه كسبرة وملح وشطه وتوضع بالكبه على درجه بطيئه وتزود السرعه تدريجيا
ممكن مع الفول نضع عدس وبردوا ينقع فتره لا تقل عن 8 ساعاتوممكن حمص طبيخ وايضا يكون منقوع
وبعد عمل العجينه ناخذ منها جزء ونضع عليه بيضه مع الخفق ويكون الزيت ساخن جدا ونقلى فيها وناخذ بالمعلقه من الخليط وتقلى وبالف هنا
الفول المدمس
نحضر نص كيلو فول ونغسله جيدا ونضع عليه عدس اصفر حوالى كوب الا ربع مع عدد 2 طماطم كبيره ولمونه ونغطيه بالماء حوالى بردوا الثلثتين فوق المقدار السابق وتغلى ولما تصل الى الغليان نبدا بتهدئة النار مع متابعه التقليب وتزويد الماء ان قل بالماء المغلى الى ان نجد الفول نضج وتفتح وبالف هنا
ناخذ منه مقدار ونضع عليه زيت الزتون والملح والكمون ويقلب على النار مع عصير لمونه وبالف هنا
الأحد أكتوبر 26, 2014 9:38 pm من طرف ندى العمر
» قاموس ( انجليزي - انجليزي )
الخميس يونيو 05, 2014 7:37 pm من طرف hoda
» وراء كل عظيم امرأة ,, فهل يعترف بها؟ (بين فولتيير وبيير )
الخميس مايو 22, 2014 1:17 am من طرف مواطن
» يامن بمقلتيك الحياه
الخميس مايو 08, 2014 1:38 am من طرف eyna
» البراونى
الأحد مايو 04, 2014 3:22 pm من طرف eyna
» عجينة القطايف فى البيت
الأحد مايو 04, 2014 3:19 pm من طرف eyna
» الدونتس ..
الأحد مايو 04, 2014 3:18 pm من طرف eyna
» كريمة الزبدة
الأحد مايو 04, 2014 3:15 pm من طرف eyna
» الكيكه الاسفنجية
الأحد مايو 04, 2014 3:12 pm من طرف eyna
» الاكلير
الأحد مايو 04, 2014 3:10 pm من طرف eyna
» بيتزا بالفراخ
الأحد مايو 04, 2014 3:07 pm من طرف eyna
» غريبة وبتىفور وشاتوة وباتون ساليه وكل دة بكيلو دقيق
الأحد مايو 04, 2014 3:03 pm من طرف eyna
» حلآ : ميني كوكانت ,,
الأحد مايو 04, 2014 2:58 pm من طرف eyna
» تشيز كيك بارد
الأحد مايو 04, 2014 2:56 pm من طرف eyna
» براونى بالأيس كريم
السبت أبريل 26, 2014 11:53 pm من طرف eyna
» فطائر محشيه حسب الرغبه
الأحد أبريل 20, 2014 12:52 am من طرف eyna
» من سفرتنا اليكم متجدد ... غداء
السبت أبريل 19, 2014 11:39 pm من طرف eyna
» الكيكة الاسفنجية -----بطريقة مدام آمال جلال
السبت أبريل 19, 2014 11:16 pm من طرف eyna
» بسكوت بطريقه الكوكيز بس اختراع
السبت أبريل 19, 2014 10:56 pm من طرف eyna
» اخسر 5 كيلو من شحوم الكرش في اسبوع
السبت أبريل 19, 2014 10:54 pm من طرف eyna