كيكه قدره قادر
مقادير الكراميل
ثلثين كوب سكر
مقادير الكريمة
2بيضة
كوب لبن
نصف كوب سكر
كيس فانيليا
مقادير الكيكة
2بيضة
ثلاث اربع كوب زيت ذرة او عباد الشمس
ثلاث اربع كوب لبن
نصف كوب سكر
كوب دقيق
ربع كوب كاكاو
2ملعقة كبيرة بيكنج بودر
طريقة التحضير:-
اولا الكراميل
نحط تلتين كوب سكر في حلة على النار ونسيبهم لحد ما يبأة لونهم كده ...وخدوا بالكم أحسن يتحرق
ونصبهم في صينية متوسطة ونحرك الصينية لحد ما الكراميل يملاها كلها...بس خدوا بالكم لازم تمسكوا الصينية بحاجة علشان ما تلسعكوش ...ونسيب السكر على جنب لحد ما يبرد خالص
ونبدأ نعمل في الكريمه
ثانيا الكريمة
نخلط 2بيضة مع كوب اللبن في الخلاط (بتاع الطماطم)
ثم نضيف السكر والفانيليا ويتم خلطهم فى الخلاط جيدا ويضاف على الكراميل السابق تحضيره
ثالثا الكيكة
نضع 2 بيضة مع ثلاث اربع كوب الزيت (يعني كوب إلا ربع) مع ثلاث اربع كوب اللبن ونصف كوب سكر فى الخلاط(برضه خلاط الطماطم)
ويوضع هذا الخليط فى طبق عميق ونقوم بنخل كوب دقيق وربع كوب كاكاو و2 ملعقة كبيرة بيكنج بودر على هذا الخليط
هنا حطيت الخليط في طبق عميق
وهنا أضفت عليه الدقيق والكاكاو والبيكنج بودر..أوعوا تنسوا البيكنج بودر
ويقلب بخفة بمعلقة بلاستيك أو خشب ...(قلبوه من تحت لفوق على شكل حرف
ونصبه في الصينية اللي فيها الكراميل والكريمة وما تخافوش هما هيتفصلوا لوحدهم..أمال هما سموها قدرة قادر ليه؟؟؟؟؟؟؟
نحط الصينية ده اللي فيها الكراميل والكريمة والكيكة في صينية تانية أكبر منها فيها ماء مغلي بارتفاع 2 سنتيمتر تقريبا...
توضع فى درجة حرارة 190درجة وبتاخد ساعة وربع او ونص
وده شكلها بعد ما طلعت
وبعد ما تخرج من الفرن نتركها ربع ساعه تهدأ ثم نضع على الصينيه طبق التقديم ونقلبها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مقادير الكراميل
ثلثين كوب سكر
مقادير الكريمة
2بيضة
كوب لبن
نصف كوب سكر
كيس فانيليا
مقادير الكيكة
2بيضة
ثلاث اربع كوب زيت ذرة او عباد الشمس
ثلاث اربع كوب لبن
نصف كوب سكر
كوب دقيق
ربع كوب كاكاو
2ملعقة كبيرة بيكنج بودر
طريقة التحضير:-
اولا الكراميل
نحط تلتين كوب سكر في حلة على النار ونسيبهم لحد ما يبأة لونهم كده ...وخدوا بالكم أحسن يتحرق
ونصبهم في صينية متوسطة ونحرك الصينية لحد ما الكراميل يملاها كلها...بس خدوا بالكم لازم تمسكوا الصينية بحاجة علشان ما تلسعكوش ...ونسيب السكر على جنب لحد ما يبرد خالص
ونبدأ نعمل في الكريمه
ثانيا الكريمة
نخلط 2بيضة مع كوب اللبن في الخلاط (بتاع الطماطم)
ثم نضيف السكر والفانيليا ويتم خلطهم فى الخلاط جيدا ويضاف على الكراميل السابق تحضيره
ثالثا الكيكة
نضع 2 بيضة مع ثلاث اربع كوب الزيت (يعني كوب إلا ربع) مع ثلاث اربع كوب اللبن ونصف كوب سكر فى الخلاط(برضه خلاط الطماطم)
ويوضع هذا الخليط فى طبق عميق ونقوم بنخل كوب دقيق وربع كوب كاكاو و2 ملعقة كبيرة بيكنج بودر على هذا الخليط
هنا حطيت الخليط في طبق عميق
وهنا أضفت عليه الدقيق والكاكاو والبيكنج بودر..أوعوا تنسوا البيكنج بودر
ويقلب بخفة بمعلقة بلاستيك أو خشب ...(قلبوه من تحت لفوق على شكل حرف
ونصبه في الصينية اللي فيها الكراميل والكريمة وما تخافوش هما هيتفصلوا لوحدهم..أمال هما سموها قدرة قادر ليه؟؟؟؟؟؟؟
نحط الصينية ده اللي فيها الكراميل والكريمة والكيكة في صينية تانية أكبر منها فيها ماء مغلي بارتفاع 2 سنتيمتر تقريبا...
توضع فى درجة حرارة 190درجة وبتاخد ساعة وربع او ونص
وده شكلها بعد ما طلعت
وبعد ما تخرج من الفرن نتركها ربع ساعه تهدأ ثم نضع على الصينيه طبق التقديم ونقلبها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الأحد أكتوبر 26, 2014 9:38 pm من طرف ندى العمر
» قاموس ( انجليزي - انجليزي )
الخميس يونيو 05, 2014 7:37 pm من طرف hoda
» وراء كل عظيم امرأة ,, فهل يعترف بها؟ (بين فولتيير وبيير )
الخميس مايو 22, 2014 1:17 am من طرف مواطن
» يامن بمقلتيك الحياه
الخميس مايو 08, 2014 1:38 am من طرف eyna
» البراونى
الأحد مايو 04, 2014 3:22 pm من طرف eyna
» عجينة القطايف فى البيت
الأحد مايو 04, 2014 3:19 pm من طرف eyna
» الدونتس ..
الأحد مايو 04, 2014 3:18 pm من طرف eyna
» كريمة الزبدة
الأحد مايو 04, 2014 3:15 pm من طرف eyna
» الكيكه الاسفنجية
الأحد مايو 04, 2014 3:12 pm من طرف eyna
» الاكلير
الأحد مايو 04, 2014 3:10 pm من طرف eyna
» بيتزا بالفراخ
الأحد مايو 04, 2014 3:07 pm من طرف eyna
» غريبة وبتىفور وشاتوة وباتون ساليه وكل دة بكيلو دقيق
الأحد مايو 04, 2014 3:03 pm من طرف eyna
» حلآ : ميني كوكانت ,,
الأحد مايو 04, 2014 2:58 pm من طرف eyna
» تشيز كيك بارد
الأحد مايو 04, 2014 2:56 pm من طرف eyna
» براونى بالأيس كريم
السبت أبريل 26, 2014 11:53 pm من طرف eyna
» فطائر محشيه حسب الرغبه
الأحد أبريل 20, 2014 12:52 am من طرف eyna
» من سفرتنا اليكم متجدد ... غداء
السبت أبريل 19, 2014 11:39 pm من طرف eyna
» الكيكة الاسفنجية -----بطريقة مدام آمال جلال
السبت أبريل 19, 2014 11:16 pm من طرف eyna
» بسكوت بطريقه الكوكيز بس اختراع
السبت أبريل 19, 2014 10:56 pm من طرف eyna
» اخسر 5 كيلو من شحوم الكرش في اسبوع
السبت أبريل 19, 2014 10:54 pm من طرف eyna