بيتزا بالفراخ
(((مقاديرها )))
**************
2 كوب دقيق + 1 كوب زبادي ويمكن وضع 2ملعقه كبيره لبن بودر بدلا من كوب الزبادي + ملعقه كبيره زيت زيتون أو زيت ذره ( المتوفر لديك ) + نصف ملعقه صغيره ملح + ملعقه كبيره سكر + ملعقه صغيره بكنج بودر+ ملعقه صغيره زعتر + 2 ملعقه صغيره خميره فوريه +ملعقه كبيره عسل ابيض + رشة توم بودر وبصل بودر ماء دافئ للعجن...
((( الطريقه )))
**************
ضعي كل المكونات علي بعض ما عدا الدقيق والماء وأخليطيهم كويس ثم أضيفي الدقيق واخلطيه عليهم كويس جدا ثم أضيفي الماء الدافئ بالتدريج قليلا فاقليلا ألي أن تصبح عجينه متماسكه وناعمه في نفس الوقت ولابد من عدم ألتصاقها في أيدك لتتأكدي أنها جاهزه وسليمه ثم تترك وتغطي لتخمر ساعه مثلا ثم أفرديها بأرتفاع قليل جدا ( لانها بتخمر وترتفع بع كده ) علي الصينيه المخصصه للبيتزا وزعي معجون الصلصه علي البيتزا بعد فردها والمكون من (( ثلاث أو أربع فصوص من الثوم المفروم يتحمرو قليلا في قليل من الزيت ثم ربع كوب طماطم و أضافة ملعقه كبيره من صلصة الطماطم وقليل جدا من الماء و ملعقة سكر صغيره وملح و نقطة خل واتركيهم قليلاجداعلي النار حتي يتجانسوا فقط ثم أرفعيهم وأدهني وش البيتزا )) ثم ضعي الحشو اللي تحبيه و اضغطي براحه بايدك عشان تثبتي الحشو فوق البيتزا ووزعي الموتزاريلا سيبيها تخمر والحشو عليها كده لمدة 20 دقيقه الخطو ه دي اهم خطوه لنجاح البيتزا وتكوني قد أشعلتي النار قبل خبزها بعشر دقائق علي أعلي درجة حراره 10 دقايق بسسسسسسسسسس أطفي الفرن وشغلي الشوايه حتي تحمر الجوانب والجبنه يصفر لونها قلبلا لااااااااااااااازم تتابعيها تحت الشوايه عشان مش بتاخد ثواني خرجيها ورشي علي وشها شوية ميه بايدك هايطلع بخار منها هاينفشها ويخلي الموتزاريلا تمط كويس جدا معاكي ....................................... وبالهنا والشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
(((مقاديرها )))
**************
2 كوب دقيق + 1 كوب زبادي ويمكن وضع 2ملعقه كبيره لبن بودر بدلا من كوب الزبادي + ملعقه كبيره زيت زيتون أو زيت ذره ( المتوفر لديك ) + نصف ملعقه صغيره ملح + ملعقه كبيره سكر + ملعقه صغيره بكنج بودر+ ملعقه صغيره زعتر + 2 ملعقه صغيره خميره فوريه +ملعقه كبيره عسل ابيض + رشة توم بودر وبصل بودر ماء دافئ للعجن...
((( الطريقه )))
**************
ضعي كل المكونات علي بعض ما عدا الدقيق والماء وأخليطيهم كويس ثم أضيفي الدقيق واخلطيه عليهم كويس جدا ثم أضيفي الماء الدافئ بالتدريج قليلا فاقليلا ألي أن تصبح عجينه متماسكه وناعمه في نفس الوقت ولابد من عدم ألتصاقها في أيدك لتتأكدي أنها جاهزه وسليمه ثم تترك وتغطي لتخمر ساعه مثلا ثم أفرديها بأرتفاع قليل جدا ( لانها بتخمر وترتفع بع كده ) علي الصينيه المخصصه للبيتزا وزعي معجون الصلصه علي البيتزا بعد فردها والمكون من (( ثلاث أو أربع فصوص من الثوم المفروم يتحمرو قليلا في قليل من الزيت ثم ربع كوب طماطم و أضافة ملعقه كبيره من صلصة الطماطم وقليل جدا من الماء و ملعقة سكر صغيره وملح و نقطة خل واتركيهم قليلاجداعلي النار حتي يتجانسوا فقط ثم أرفعيهم وأدهني وش البيتزا )) ثم ضعي الحشو اللي تحبيه و اضغطي براحه بايدك عشان تثبتي الحشو فوق البيتزا ووزعي الموتزاريلا سيبيها تخمر والحشو عليها كده لمدة 20 دقيقه الخطو ه دي اهم خطوه لنجاح البيتزا وتكوني قد أشعلتي النار قبل خبزها بعشر دقائق علي أعلي درجة حراره 10 دقايق بسسسسسسسسسس أطفي الفرن وشغلي الشوايه حتي تحمر الجوانب والجبنه يصفر لونها قلبلا لااااااااااااااازم تتابعيها تحت الشوايه عشان مش بتاخد ثواني خرجيها ورشي علي وشها شوية ميه بايدك هايطلع بخار منها هاينفشها ويخلي الموتزاريلا تمط كويس جدا معاكي ....................................... وبالهنا والشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الأحد أكتوبر 26, 2014 9:38 pm من طرف ندى العمر
» قاموس ( انجليزي - انجليزي )
الخميس يونيو 05, 2014 7:37 pm من طرف hoda
» وراء كل عظيم امرأة ,, فهل يعترف بها؟ (بين فولتيير وبيير )
الخميس مايو 22, 2014 1:17 am من طرف مواطن
» يامن بمقلتيك الحياه
الخميس مايو 08, 2014 1:38 am من طرف eyna
» البراونى
الأحد مايو 04, 2014 3:22 pm من طرف eyna
» عجينة القطايف فى البيت
الأحد مايو 04, 2014 3:19 pm من طرف eyna
» الدونتس ..
الأحد مايو 04, 2014 3:18 pm من طرف eyna
» كريمة الزبدة
الأحد مايو 04, 2014 3:15 pm من طرف eyna
» الكيكه الاسفنجية
الأحد مايو 04, 2014 3:12 pm من طرف eyna
» الاكلير
الأحد مايو 04, 2014 3:10 pm من طرف eyna
» بيتزا بالفراخ
الأحد مايو 04, 2014 3:07 pm من طرف eyna
» غريبة وبتىفور وشاتوة وباتون ساليه وكل دة بكيلو دقيق
الأحد مايو 04, 2014 3:03 pm من طرف eyna
» حلآ : ميني كوكانت ,,
الأحد مايو 04, 2014 2:58 pm من طرف eyna
» تشيز كيك بارد
الأحد مايو 04, 2014 2:56 pm من طرف eyna
» براونى بالأيس كريم
السبت أبريل 26, 2014 11:53 pm من طرف eyna
» فطائر محشيه حسب الرغبه
الأحد أبريل 20, 2014 12:52 am من طرف eyna
» من سفرتنا اليكم متجدد ... غداء
السبت أبريل 19, 2014 11:39 pm من طرف eyna
» الكيكة الاسفنجية -----بطريقة مدام آمال جلال
السبت أبريل 19, 2014 11:16 pm من طرف eyna
» بسكوت بطريقه الكوكيز بس اختراع
السبت أبريل 19, 2014 10:56 pm من طرف eyna
» اخسر 5 كيلو من شحوم الكرش في اسبوع
السبت أبريل 19, 2014 10:54 pm من طرف eyna