طريقة عمل السبانخ المطبوخه
كتير منا فى سنة اولى مطبخ ابسط الاشياء بالطبخ لم نتعرف عليها لذلك قررت ابدئها معاكم من البدايه واى شئ بتحبوا تعرفوه نبدا معاكم فيه هانحضر السبانخ اولا:
نحضر نص كيلو ونغسلها جيدا ونقوم بتقطيعها مثل تقطيع البقدونس كده للسلطه بس نكبر فى التقطيع شويتين
ونحضر معها مقدار من الكسبرة الخضراء ايضا ونقوم بتقطيعها معها
نحضر بصله كبيرة ونفرمها ونشوحها بمعلقه زبده وعندما تقارب للاصفرار نضع معها معلقه ثوم مفروم ونقلب جيدا ثم نضيف اليها شوربة اللحمه مع معقلتين كبيرتين من الصلصه البوريه ونتركها تغلى جيدا
ثم نضيف اليها السبانج الممزوجه بالكسبرة الخضراء ونقلبها مع الصلصه
ونحضر حوالى معلقتين ارز نقوم بغسلهم جيدا ونضيفهم الى السبانخ ونقلبهم معا ونقوم باضافه الملح والفلفل حسب التذوق
ونتركهم حوالى ربع ساعه وبالف هنا ليكم يارب
ونقدم معها الارز المحمر مع الصلطه واللحمه المحمرة
الارز المحمر
نحضر كوبان من الارز ونغسله جيدا وناخذ منه حوالى ربع كوب ارز نحمره مع معلقه زبده وعندما يقارب الى الاحمرار
نضيف له باقى الارز ونقوم بالتقليب جيدا وبعد دقتين تلاته من التقليب نضيف له الماء بمقدار تغطيه الارز بارتفاع
واحد سم عنه ونضع له الملح حسب التذوق ونتركه يغلى ثم نخفض النار عليه ونتركه الى ان ينضج وبالف هنا
السلطه الخضراء
نحضر 2 طماطم مع 1 خيار مع 1 فلفل رومى مع 1 جزرة مبشورة مع معلقتين كبار بقدونس مفروم مع خس وكرنب احمر ونقطع الجميع تقطيع عادى شرايح ونخلطهم معا مع معلقتين كبار خل وعصير لمونه وملح
وممكن لو عندنا ذرة حلوة العبوات ناخذ منها معلقتين كبار ونضفهم الى السلطه وبالف هنا
اتمنى ان اكون افدتكم
الأحد أكتوبر 26, 2014 9:38 pm من طرف ندى العمر
» قاموس ( انجليزي - انجليزي )
الخميس يونيو 05, 2014 7:37 pm من طرف hoda
» وراء كل عظيم امرأة ,, فهل يعترف بها؟ (بين فولتيير وبيير )
الخميس مايو 22, 2014 1:17 am من طرف مواطن
» يامن بمقلتيك الحياه
الخميس مايو 08, 2014 1:38 am من طرف eyna
» البراونى
الأحد مايو 04, 2014 3:22 pm من طرف eyna
» عجينة القطايف فى البيت
الأحد مايو 04, 2014 3:19 pm من طرف eyna
» الدونتس ..
الأحد مايو 04, 2014 3:18 pm من طرف eyna
» كريمة الزبدة
الأحد مايو 04, 2014 3:15 pm من طرف eyna
» الكيكه الاسفنجية
الأحد مايو 04, 2014 3:12 pm من طرف eyna
» الاكلير
الأحد مايو 04, 2014 3:10 pm من طرف eyna
» بيتزا بالفراخ
الأحد مايو 04, 2014 3:07 pm من طرف eyna
» غريبة وبتىفور وشاتوة وباتون ساليه وكل دة بكيلو دقيق
الأحد مايو 04, 2014 3:03 pm من طرف eyna
» حلآ : ميني كوكانت ,,
الأحد مايو 04, 2014 2:58 pm من طرف eyna
» تشيز كيك بارد
الأحد مايو 04, 2014 2:56 pm من طرف eyna
» براونى بالأيس كريم
السبت أبريل 26, 2014 11:53 pm من طرف eyna
» فطائر محشيه حسب الرغبه
الأحد أبريل 20, 2014 12:52 am من طرف eyna
» من سفرتنا اليكم متجدد ... غداء
السبت أبريل 19, 2014 11:39 pm من طرف eyna
» الكيكة الاسفنجية -----بطريقة مدام آمال جلال
السبت أبريل 19, 2014 11:16 pm من طرف eyna
» بسكوت بطريقه الكوكيز بس اختراع
السبت أبريل 19, 2014 10:56 pm من طرف eyna
» اخسر 5 كيلو من شحوم الكرش في اسبوع
السبت أبريل 19, 2014 10:54 pm من طرف eyna