صنية قرع العسل
كتير قالولى ازاى بنعمل قرع العسل فاليوم هاقولكم طريقته وسهله جدا
نحضر قرع العسل نقشر القشره الخارجيه له ونقطعه مكعبات كبيره
للتسيل تقطيعه قسميه على قد كاتقدرى دوائر وقومى بتقطيع الدائرة نصفين وبذلك تقدرى تتحكمى بتقشير القشره السميكه له
وبعد ذلك تضعيه في اناء وتضع عليه سكر كافى كما ترى بعينك يعنى ممكن الكيلو مثلا معاه نص سكر وتضعيه على النار وتقليبه ولا تضعى ماء هو هايخرج مائه مع السكر ويستوى
ثم نصفيه من المحلول السكرى وناخذ المحلول ونضع عليه كيلو لبن مع 2 كيس فانيليا مع بيضه ونضربهم جيدا
ونحضر 4 ملاعق نشا كبيره ونذبها بالماء ونضفها على اللبن ونقلب جيدا ونضعها على النار مع التقليب المستمر ولو عندك قشده ضعى عليها معلقتين ومعقله كبييره زبده ونضرب بالمضرب السلك الى ان يتماسك الخليط ويغلظ قومه ثم نرفعه من النار
ونحضر قالب ونضع فيه قرع العسل المسلوق ونهرسه مع وضع جزء من البشامل السابق وخلطه جيدا ونساويه بالقالب ثم نضيف عليه باقى البشامل ونرش على الوجه جوز الهند والزبيب والمكسرات المجروشه ونضعه بالفرن الى ان يحمر الوجه
ونخرجه ونتركه يبرد ويقطع ويأكل بالف هنا
ملحوظة
لا تقطع القالب وهو ساخن نتركه يبرد جيدا ثم ندخله الثلاجه الى ان يتماسك ثم يقطع
انتمنى ان يعجبكم......... احبائى
eyna
كتير قالولى ازاى بنعمل قرع العسل فاليوم هاقولكم طريقته وسهله جدا
نحضر قرع العسل نقشر القشره الخارجيه له ونقطعه مكعبات كبيره
للتسيل تقطيعه قسميه على قد كاتقدرى دوائر وقومى بتقطيع الدائرة نصفين وبذلك تقدرى تتحكمى بتقشير القشره السميكه له
وبعد ذلك تضعيه في اناء وتضع عليه سكر كافى كما ترى بعينك يعنى ممكن الكيلو مثلا معاه نص سكر وتضعيه على النار وتقليبه ولا تضعى ماء هو هايخرج مائه مع السكر ويستوى
ثم نصفيه من المحلول السكرى وناخذ المحلول ونضع عليه كيلو لبن مع 2 كيس فانيليا مع بيضه ونضربهم جيدا
ونحضر 4 ملاعق نشا كبيره ونذبها بالماء ونضفها على اللبن ونقلب جيدا ونضعها على النار مع التقليب المستمر ولو عندك قشده ضعى عليها معلقتين ومعقله كبييره زبده ونضرب بالمضرب السلك الى ان يتماسك الخليط ويغلظ قومه ثم نرفعه من النار
ونحضر قالب ونضع فيه قرع العسل المسلوق ونهرسه مع وضع جزء من البشامل السابق وخلطه جيدا ونساويه بالقالب ثم نضيف عليه باقى البشامل ونرش على الوجه جوز الهند والزبيب والمكسرات المجروشه ونضعه بالفرن الى ان يحمر الوجه
ونخرجه ونتركه يبرد ويقطع ويأكل بالف هنا
ملحوظة
لا تقطع القالب وهو ساخن نتركه يبرد جيدا ثم ندخله الثلاجه الى ان يتماسك ثم يقطع
انتمنى ان يعجبكم......... احبائى
eyna
الأحد أكتوبر 26, 2014 9:38 pm من طرف ندى العمر
» قاموس ( انجليزي - انجليزي )
الخميس يونيو 05, 2014 7:37 pm من طرف hoda
» وراء كل عظيم امرأة ,, فهل يعترف بها؟ (بين فولتيير وبيير )
الخميس مايو 22, 2014 1:17 am من طرف مواطن
» يامن بمقلتيك الحياه
الخميس مايو 08, 2014 1:38 am من طرف eyna
» البراونى
الأحد مايو 04, 2014 3:22 pm من طرف eyna
» عجينة القطايف فى البيت
الأحد مايو 04, 2014 3:19 pm من طرف eyna
» الدونتس ..
الأحد مايو 04, 2014 3:18 pm من طرف eyna
» كريمة الزبدة
الأحد مايو 04, 2014 3:15 pm من طرف eyna
» الكيكه الاسفنجية
الأحد مايو 04, 2014 3:12 pm من طرف eyna
» الاكلير
الأحد مايو 04, 2014 3:10 pm من طرف eyna
» بيتزا بالفراخ
الأحد مايو 04, 2014 3:07 pm من طرف eyna
» غريبة وبتىفور وشاتوة وباتون ساليه وكل دة بكيلو دقيق
الأحد مايو 04, 2014 3:03 pm من طرف eyna
» حلآ : ميني كوكانت ,,
الأحد مايو 04, 2014 2:58 pm من طرف eyna
» تشيز كيك بارد
الأحد مايو 04, 2014 2:56 pm من طرف eyna
» براونى بالأيس كريم
السبت أبريل 26, 2014 11:53 pm من طرف eyna
» فطائر محشيه حسب الرغبه
الأحد أبريل 20, 2014 12:52 am من طرف eyna
» من سفرتنا اليكم متجدد ... غداء
السبت أبريل 19, 2014 11:39 pm من طرف eyna
» الكيكة الاسفنجية -----بطريقة مدام آمال جلال
السبت أبريل 19, 2014 11:16 pm من طرف eyna
» بسكوت بطريقه الكوكيز بس اختراع
السبت أبريل 19, 2014 10:56 pm من طرف eyna
» اخسر 5 كيلو من شحوم الكرش في اسبوع
السبت أبريل 19, 2014 10:54 pm من طرف eyna