المكرونه البشامل
اولا
تحضرى المكرونه الاقلام المراد عملها
تغللى ماء وتضعى عليه ملعقتين زيت مع معلقه كبيره ملح وتراعى ان يكون الماء مغلى تماما ونضع عليه المكرونه بحيث تكون كمية الماء اعلى بمقدارين من المكرونه
وتقلب مره وبعد 5 دقائق تقلبيها مره اخرى وبعد حوالى 12دقيقه تكون وصلت لدرجه السلق المراده
تصفيها وتترك
ثانيا
نحضر نص كيلو اللحمه مفرومه ونقوم بتقطيع بصله كبيره وتقطع صغيرا وتحمر بمعلقه زيت ذرة كبيره لدرجه الاصفرار الخفيف ونوضع عليها اللحمه وتقلب بالبصل جيدا ونضع عليها المشروم المقطع وتقلب ثم نضع عليها البهارات والفلفل والزعتر والروز مارى وقليل من الكركم ولا نضع الملح الان مع التقليب المستمر الى ان تنضج اللحمه نضع عليها الفلفل الرومى المقطع ايضا قطع صغيره ونضع الملح مع التقليب ثم تترك جانبا
ثالثا
عمل البشامل سهل جدا وبسيط
نحضر كيلو لبن ونضع عليه معلقه كبيرة من الزبد ونضع عليه بيضتين وملح وفلفل وتقلب جيدا ونضعها على النار حتى تغلى مع راعاه عدم الفوران ونكون محضرين كوب به ماء مع 3 ملاعق كبيرة دقيق وتذاب فيه ولما اللبن يصل للغليان نضع الدقيق المذاب عليه تدريجيا مع التقليب المستمر حتى يتماسك الخليط ونصل لدرجه البشامل المطلوبه
الصنيه نحضرها بوضع معلقه زيت ذرة اولا عليها ثم نضع المكرونه مع وضع شويه من مزيج البشامل وتقلب فيه وتفرد بالصنيه ثم نضع عليها اللحمه المعصجه وتفرد على المكرونه ثم نحضر البشامل ونصبه على اللحمه كاملا وتفرد على الصنيه ثم نحضر الجبنة الموتزريلا ونرشها على الوجه
ونكون مجهزين الفرن قبل دخول الصنيه بربع ساعه على درجه 200 ثم نضع الصنيه ونقلل الدرجه الى 180 وتترك وبعد حوالى ساعه الا ربع نخرجها ونحضر بيضه مضروبه مع رشه ملح وفلفل وتفرد على الصنيه وترجع تانى للفرن لمده ربع ساعه حتى يحمر الوجه وبالف هنا وشفا ليكم يااحبائى
وللتقديم
ممكن ان تقطع مربعات وتوضع بالبطبق بس برجاء التقطيع بعد ان تبرد الصنيه وتزين بالكسترد والكاتشب وتقدم مع فراخ بانيه وبالهنا
اولا
تحضرى المكرونه الاقلام المراد عملها
تغللى ماء وتضعى عليه ملعقتين زيت مع معلقه كبيره ملح وتراعى ان يكون الماء مغلى تماما ونضع عليه المكرونه بحيث تكون كمية الماء اعلى بمقدارين من المكرونه
وتقلب مره وبعد 5 دقائق تقلبيها مره اخرى وبعد حوالى 12دقيقه تكون وصلت لدرجه السلق المراده
تصفيها وتترك
ثانيا
نحضر نص كيلو اللحمه مفرومه ونقوم بتقطيع بصله كبيره وتقطع صغيرا وتحمر بمعلقه زيت ذرة كبيره لدرجه الاصفرار الخفيف ونوضع عليها اللحمه وتقلب بالبصل جيدا ونضع عليها المشروم المقطع وتقلب ثم نضع عليها البهارات والفلفل والزعتر والروز مارى وقليل من الكركم ولا نضع الملح الان مع التقليب المستمر الى ان تنضج اللحمه نضع عليها الفلفل الرومى المقطع ايضا قطع صغيره ونضع الملح مع التقليب ثم تترك جانبا
ثالثا
عمل البشامل سهل جدا وبسيط
نحضر كيلو لبن ونضع عليه معلقه كبيرة من الزبد ونضع عليه بيضتين وملح وفلفل وتقلب جيدا ونضعها على النار حتى تغلى مع راعاه عدم الفوران ونكون محضرين كوب به ماء مع 3 ملاعق كبيرة دقيق وتذاب فيه ولما اللبن يصل للغليان نضع الدقيق المذاب عليه تدريجيا مع التقليب المستمر حتى يتماسك الخليط ونصل لدرجه البشامل المطلوبه
الصنيه نحضرها بوضع معلقه زيت ذرة اولا عليها ثم نضع المكرونه مع وضع شويه من مزيج البشامل وتقلب فيه وتفرد بالصنيه ثم نضع عليها اللحمه المعصجه وتفرد على المكرونه ثم نحضر البشامل ونصبه على اللحمه كاملا وتفرد على الصنيه ثم نحضر الجبنة الموتزريلا ونرشها على الوجه
ونكون مجهزين الفرن قبل دخول الصنيه بربع ساعه على درجه 200 ثم نضع الصنيه ونقلل الدرجه الى 180 وتترك وبعد حوالى ساعه الا ربع نخرجها ونحضر بيضه مضروبه مع رشه ملح وفلفل وتفرد على الصنيه وترجع تانى للفرن لمده ربع ساعه حتى يحمر الوجه وبالف هنا وشفا ليكم يااحبائى
وللتقديم
ممكن ان تقطع مربعات وتوضع بالبطبق بس برجاء التقطيع بعد ان تبرد الصنيه وتزين بالكسترد والكاتشب وتقدم مع فراخ بانيه وبالهنا
الأحد أكتوبر 26, 2014 9:38 pm من طرف ندى العمر
» قاموس ( انجليزي - انجليزي )
الخميس يونيو 05, 2014 7:37 pm من طرف hoda
» وراء كل عظيم امرأة ,, فهل يعترف بها؟ (بين فولتيير وبيير )
الخميس مايو 22, 2014 1:17 am من طرف مواطن
» يامن بمقلتيك الحياه
الخميس مايو 08, 2014 1:38 am من طرف eyna
» البراونى
الأحد مايو 04, 2014 3:22 pm من طرف eyna
» عجينة القطايف فى البيت
الأحد مايو 04, 2014 3:19 pm من طرف eyna
» الدونتس ..
الأحد مايو 04, 2014 3:18 pm من طرف eyna
» كريمة الزبدة
الأحد مايو 04, 2014 3:15 pm من طرف eyna
» الكيكه الاسفنجية
الأحد مايو 04, 2014 3:12 pm من طرف eyna
» الاكلير
الأحد مايو 04, 2014 3:10 pm من طرف eyna
» بيتزا بالفراخ
الأحد مايو 04, 2014 3:07 pm من طرف eyna
» غريبة وبتىفور وشاتوة وباتون ساليه وكل دة بكيلو دقيق
الأحد مايو 04, 2014 3:03 pm من طرف eyna
» حلآ : ميني كوكانت ,,
الأحد مايو 04, 2014 2:58 pm من طرف eyna
» تشيز كيك بارد
الأحد مايو 04, 2014 2:56 pm من طرف eyna
» براونى بالأيس كريم
السبت أبريل 26, 2014 11:53 pm من طرف eyna
» فطائر محشيه حسب الرغبه
الأحد أبريل 20, 2014 12:52 am من طرف eyna
» من سفرتنا اليكم متجدد ... غداء
السبت أبريل 19, 2014 11:39 pm من طرف eyna
» الكيكة الاسفنجية -----بطريقة مدام آمال جلال
السبت أبريل 19, 2014 11:16 pm من طرف eyna
» بسكوت بطريقه الكوكيز بس اختراع
السبت أبريل 19, 2014 10:56 pm من طرف eyna
» اخسر 5 كيلو من شحوم الكرش في اسبوع
السبت أبريل 19, 2014 10:54 pm من طرف eyna