بمناسبه تخليل الليمون :
احب اقولكم على افكار حلوة
اولا : الليمون نحضره ونقوم بغسله جيدا بالماء الدافى ثم نقطعه نصفين ونقوم بعصره بالعصاره اليدويه وبكده نحصل اولا على عصير مركز نحتفظ بيه بالثلاجه بدون وضع اى ماء اليه ونحكم اغلاق البرطمان وناخذ منه وقت الاحتياج .
ثانيا : كل الكميه اللى تم عصرها لاترمى نأخذها ونضع عليها الماء وتغلى حوالى ربع ساعه مع وضع كميه من الفلفل الاخضر للسلق معا ثم نصفى الليمون والفلفل ونأخذ الماء المصفى نضعه بجركل ونتركه جانبا اولا والليمون والفلفل نضعه فى برطمان ونضع عليه ماء ونتركه لمده يوم ثم نغير الماء ونضع ماء اخر مملح عليه وحوالى نصف كوب ليمون من اللى تم عصره ونضع حوالى 1سم من الزيت كطبقه عازله عن الهواء ونحكم اغلاقه وبعد اسبوع يكون لديا اروع لمون مخلل.
ثالثا : ماء سلق الليمون اللى تم تركه بجركل نضيف عليه كوب صابون سائل من اى نوع مع تقريبا نص كوب كلور ونصف كوب خل ونحكم اغلاقه وناخذ منه باى زجاجه تحتوى على بخاخه واغسلى بيه اى شئ من شفاط او بوتاجاز او اوانى ومش هاحكى كتير تحفه بأزاله الدهون والصدا كمان ..
يلا ياحلوين اللى يجرب يقول هل افادتكم ام لا ..
وعموما اى لمون بيتم عصره جمعيه واعمل طريقه المزيج دى دايما بتكون روعه .
اختكم اينا...
احب اقولكم على افكار حلوة
اولا : الليمون نحضره ونقوم بغسله جيدا بالماء الدافى ثم نقطعه نصفين ونقوم بعصره بالعصاره اليدويه وبكده نحصل اولا على عصير مركز نحتفظ بيه بالثلاجه بدون وضع اى ماء اليه ونحكم اغلاق البرطمان وناخذ منه وقت الاحتياج .
ثانيا : كل الكميه اللى تم عصرها لاترمى نأخذها ونضع عليها الماء وتغلى حوالى ربع ساعه مع وضع كميه من الفلفل الاخضر للسلق معا ثم نصفى الليمون والفلفل ونأخذ الماء المصفى نضعه بجركل ونتركه جانبا اولا والليمون والفلفل نضعه فى برطمان ونضع عليه ماء ونتركه لمده يوم ثم نغير الماء ونضع ماء اخر مملح عليه وحوالى نصف كوب ليمون من اللى تم عصره ونضع حوالى 1سم من الزيت كطبقه عازله عن الهواء ونحكم اغلاقه وبعد اسبوع يكون لديا اروع لمون مخلل.
ثالثا : ماء سلق الليمون اللى تم تركه بجركل نضيف عليه كوب صابون سائل من اى نوع مع تقريبا نص كوب كلور ونصف كوب خل ونحكم اغلاقه وناخذ منه باى زجاجه تحتوى على بخاخه واغسلى بيه اى شئ من شفاط او بوتاجاز او اوانى ومش هاحكى كتير تحفه بأزاله الدهون والصدا كمان ..
يلا ياحلوين اللى يجرب يقول هل افادتكم ام لا ..
وعموما اى لمون بيتم عصره جمعيه واعمل طريقه المزيج دى دايما بتكون روعه .
اختكم اينا...
الأحد أكتوبر 26, 2014 9:38 pm من طرف ندى العمر
» قاموس ( انجليزي - انجليزي )
الخميس يونيو 05, 2014 7:37 pm من طرف hoda
» وراء كل عظيم امرأة ,, فهل يعترف بها؟ (بين فولتيير وبيير )
الخميس مايو 22, 2014 1:17 am من طرف مواطن
» يامن بمقلتيك الحياه
الخميس مايو 08, 2014 1:38 am من طرف eyna
» البراونى
الأحد مايو 04, 2014 3:22 pm من طرف eyna
» عجينة القطايف فى البيت
الأحد مايو 04, 2014 3:19 pm من طرف eyna
» الدونتس ..
الأحد مايو 04, 2014 3:18 pm من طرف eyna
» كريمة الزبدة
الأحد مايو 04, 2014 3:15 pm من طرف eyna
» الكيكه الاسفنجية
الأحد مايو 04, 2014 3:12 pm من طرف eyna
» الاكلير
الأحد مايو 04, 2014 3:10 pm من طرف eyna
» بيتزا بالفراخ
الأحد مايو 04, 2014 3:07 pm من طرف eyna
» غريبة وبتىفور وشاتوة وباتون ساليه وكل دة بكيلو دقيق
الأحد مايو 04, 2014 3:03 pm من طرف eyna
» حلآ : ميني كوكانت ,,
الأحد مايو 04, 2014 2:58 pm من طرف eyna
» تشيز كيك بارد
الأحد مايو 04, 2014 2:56 pm من طرف eyna
» براونى بالأيس كريم
السبت أبريل 26, 2014 11:53 pm من طرف eyna
» فطائر محشيه حسب الرغبه
الأحد أبريل 20, 2014 12:52 am من طرف eyna
» من سفرتنا اليكم متجدد ... غداء
السبت أبريل 19, 2014 11:39 pm من طرف eyna
» الكيكة الاسفنجية -----بطريقة مدام آمال جلال
السبت أبريل 19, 2014 11:16 pm من طرف eyna
» بسكوت بطريقه الكوكيز بس اختراع
السبت أبريل 19, 2014 10:56 pm من طرف eyna
» اخسر 5 كيلو من شحوم الكرش في اسبوع
السبت أبريل 19, 2014 10:54 pm من طرف eyna